Градският съвет на БСП оцени като крайно незадоволителни резултатите в София от изборите на 2 октомври
Секция: ПОЛИТИКА
22 Ноември 2022 16:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Градският съвет на БСП оцени като крайно незадоволителни резултатите в София от изборите на 2 октомври

/КРОСС/ Градският съвет на БСП оцени като крайно незадоволителни резултатите в София от предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Това стана на заседание, на което бяха приети анализът за представянето на партията в столичните 23-ти, 24-ти и 25-ти МИР и предложените от председателя на БСП - София Иван Таков решения. Като задоволителна беше оценена работата на Градския и Районните предизборни щабове, на представителите на БСП - София в РИК и СИК, на наблюдателите и участниците в подготовката и провеждането на изборите.

"Петото място в София определя БСП като второстепенна политическа сила с възможности за подкрепа на политически конфигурации, но без да има водеща и определяща роля в обществото и същевременно поставя партията в изключително неблагоприятни изходни позиции за бъдещите местни избори през есента на 2023 година, беше отчетено в анализа. - Възможните нови предсрочни парламентарни избори, както и предстоящия след по-малко от година местен вот изискват коренна промяна на политическите послания и пълна мобилизация на структурите на БСП".

Градският съвет възложи конкретни задачи за работа на различните комисии, както и на групата на "БСП за България" в Столичния общински съвет с цел да бъде постигната желаната промяна и да бъдат подобрени резултатите на предстоящите избори - евентуално предсрочни парламентарни и местни. На членовете на различните експертни съвети, както и на групата в СОС, беше възложено да започнат работа по теми, свързани с политическата платформа на БСП - София за местните избори. На Районните организации беше поставена задача да обобщят и да изпратят в Градския съвет предложенията за промени в Програмата и Устава на БСП, да дадат мнения и предложения за реформи и модернизация във функционирането на партията, както и да проведат дискусии. Градският съвет предложи и теми на тези дискусии, сред които са "БСП - партия на мира" и "Социалистическа не означава само социална партия".