"Петлите" спънаха "кенгурата" в Катар за първи 3 точки в защитата на световната титла
Секция: СПОРТ
23 Ноември 2022 06:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Петлите" спънаха "кенгурата" в Катар за първи 3 точки в защитата на световната титла

/КРОСС/ Австралия започна страхотно мача от група D срещу Франция, отбелязвайки гол в 9-ата минута, но "петлите" успяха да стигнат до успеха с 4:1 след обрат. Крейг Гудуин откри резултата за Австралия, завършвайки отлично перфектно центриране на Матю Леки отдясно.

Веднага след попадението на австралийците Франция получи нов удар. Използван като ляв бек, Лукас Ернандес беше контузен и не можа да продължи мача.

Бранителят на Байерн Мюнхен се оплака от болки в лявото коляно и се нуждаеше от помощта на лекарския щаб.

Той беше заменен от брат си Тео Ернандес, който центрира отлично за гола на Адриен Рабио за 1:1 в 27-ата минута. В 32-ата минута Оливие Жиру отбеляза второто попадение за Франция, а Килиан Мбапе вкара за 3:1. Жиру с втория си гол сложи точка на спора, с което световните шампиони поведоха в класирането с 3 точки, следвани от Тунис и Дания с по 1. Последен е Австралия без точков актив.

На 36 години и 54 дни Жиру е най-възрастният французин, който участва в мач на Франция на световно първенство. За него това бе 115-ият му мач с националната фланелка, като той има 51 гола и 14 асистенции. В Русия преди четири години той беше част от националния отбор, който спечели световната титла.