Крис Хемсуърт застрашен от Алцхаймер
Секция: Шоубизнес
23 Ноември 2022 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Крис Хемсуърт застрашен от Алцхаймер

/КРОСС/ Красив, забавен и чаровник - всички тези качества описват добре актьора Крис Хемсуърт, когото познаваме от поредицата "Тор" на Вселената на Марвел. Идолът на милиони не само се смята за един от най-добродушните актьори в Холивуд: той е известен със своята галантност и позитивния си поглед на нещата. Ето защо сега е много трудно да се повярва, че по волята на съдбата светът може да бъде принуден да загуби този талант твърде рано. И всичко това, защото Хемсуърт наскоро взе почивка от филмовата си кариера поради повишен риск от сериозно заболяване, съобщи "Труд бг".

Преди няколко месеца актьорът участва в документалната поредица на National Geographic Limitless. В нея се изследва човешкото тяло и се търси идеалната формула за дълголетие. Крис е подложен на редица генетични тестове. И ако, от своя страна, актьорът прави всичко, за да посрещне старостта в най-добра форма (просто си спомнете физическата форма на Тор), уви, той не успява да победи генетиката.

Генетичният анализ сериозно изплаши Крис. В един от епизодите той открива, че има предразположеност към Алцхаймер. Оказва се, че Хемсуърт притежава две копия на гена APOE4 - едно от майка си и едно от баща си. Тази комбинация води до възможно най-висок риск от развитие на болестта на Алцхаймер.

След като научи за предразположението към ужасната болест, 39-годишният актьор реши временно да спре филмовата си кариера. От компанията предложиха да изрежат сцените в Limitless, които се занимават с болестта, но Хемсуърт отказа да ги премахне. Според него тези сцени, както и поредицата като цяло, ще напомнят на хората колко е важно да се грижат за себе си и редовно да проверяват здравето си. Той отбеляза, че на непланираната ваканция иска "просто да се успокои" и да прекара време със семейството си - съпругата си Елза Патаки и трите им деца - 9-годишната Индия и 7-годишните близнаци Тристан и Саша.