Захарова: Наказателните дела, образувани от Главната прокуратура на Украйна срещу руски военнопленници, са престъпни
Секция: Русия
23 Ноември 2022 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Захарова: Наказателните дела, образувани от Главната прокуратура на Украйна срещу руски военнопленници, са престъпни

/КРОСС/ Наказателните дела, образувани от Главната прокуратура на Украйна срещу руски военнопленници, застреляни от войници от Въоръжените сили на Украйна, са престъпни и неморални, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

„Това е пример за ужасно престъпление, което е извън линията на морала и морала по принцип, не подлежи на никаква категоризация по отношение на етиката. Всичко, което беше направено от киевския режим около това престъпление, само по себе си също е неморално и престъпно", каза дипломатът по радио „Спутник".

Захарова осъди опитите на Киев „да заглуши вече глобалния глас, който се опитва да зададе въпроса: какво изобщо се е случило и кои са тези хора, които насърчават и след това прикриват подобни зверства?"

„Те не споделят ценностната система, която човечеството е защитавало през цялото си съществуване", каза още Захарова.

Дипломатът подчерта, че екзекуцията на невъоръжени руски военнопленници не трябва да се прехвърля в категорията на забравените или вяли криминални дела: „Това е ужасно престъпление, което трябва да алармира."

Захарова заяви, че сегашните времена са парадоксални, тъй като Русия все повече "трябва да доказва не просто очевидни неща, а да защитава основните концепции, които са приети от човечеството за основа".