70 водещи компании участваха в „Дни на кариерата 2022“ в УНСС
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Ноември 2022 12:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
70 водещи компании участваха в „Дни на кариерата 2022“ в УНСС

/КРОСС/ Рекорден брой водещи организации и компании от бизнеса и държавната администрация взеха участие в тринадесетото издание на Дните на кариерата в УНСС, организирани от JobTiger, съвместно с Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) и Студентския съвет, под патронажа на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров. Събитието събра над 70 от най-големите работодатели в България в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти.

В приветствието си ректорът проф. д-р Димитър Димитров отбеляза рекордният брой компании, които участват. „Това е красноречив знак за техния интерес към възпитаниците на УНСС, признание за качеството на обучението, доказателство за авторитета, традициите и конкурентоспособността на университета“, сподели той.

Проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, подчерта надграждането във всяко следващо издание.Създаваме нови възможности за нашите студенти, включваме иновативните методи за връзка и се надявам, че по този начин работодателите ще намерят мечтаните служители, а служителите ще намерят мечтаната работа“, каза проф. Стоянова.

Директорът на МЦРК Атанас Димитров обърна внимание, че за тези години в изданията на Дни на кариерата са участвали 42 000 студенти и докторанти, възпитаници на УНСС и над 600 фирми, като всеки от тях е намерил своята кариерна пътека.

През целия ден, на специалните щандове в централното фоайе на УНСС над 70-те водещи организации и компании презентираха стажантските си програми и възможностите за работа. Студентите,

търсещи работа или стаж, можеха да представят своите CV-та на предпочитаните от тях компании, както и да проведат кратки интервюта с представители на HR отделите им.

Утре XIII-то издание „Дни на кариерата 2022“ ще има и своя виртуален формат.