Стефан Янев: Трябва да се спре охранителната дейност по границата от командировани от МВР
Секция: ПОЛИТИКА
23 Ноември 2022 15:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стефан Янев: Трябва да се спре охранителната дейност по границата от командировани от МВР

/КРОСС/ Всяко едно действие, всяко едно законодателно предложение трябва да бъде съобразено с комплексността на проблема. Мигрантският проблем не е от вчера и ние сме за устойчиво и комплексно решение на този проблем. Трябва да се спре охранителната дейност по границата от командировани от МВР. Това каза в кулоарите на Народното събрание Стефан Янев от "Български възход".

"Този проблем не е решен от нито един министър, а и до този момент тази дейност се изпълнява от командировани служители. И по отношение на мерките за справяне с охраната по границите, и по отношение последващото преследване и ограничаване на трафиканството са свързани с комплекс от мерки, които трябва да бъдат разгледани", каза още Янев.

Относно изявлението на ПП и ДБ, че с вторият мандат ще се опитат да направят кабинет на малцинството, Янев заяви, че преди участието на "Български възход" в бъдещо правителство, трябва да има диалог за планове и приоритети както по законодателната, така и по бъдещата изпълнителна власт.

"В крайна сметка важното е, че разговор в парламента има. Твърденията, че липсва диалог и че партиите в парламента нищо не правят, е несериозно. Има разговор, въпросът е дали той ще бъде успешен. От гледна точка на общественото мнение на всеки му се иска резултатите да бъдат по-ярки и по-видими сега, но към момента не са", допълни Янев.