Гюров: Ако днес се гледат промените в ИК, няма да реализираме мандата
Секция: ПОЛИТИКА
24 Ноември 2022 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гюров: Ако днес се гледат промените в ИК, няма да реализираме мандата

/КРОСС/ В последните два месеца първата политическа сила показва абсолютна политическа импотентност да създаде нещо градивно. Тук сме за да кажем, че разбираме проблемите на гражданите и имаме план. Даваме конкретни предложения как да се излезе от кризата. Така в студиото на „Здравей, България" председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната" Андрей Гюров коментира намерението на ПП и „Демократична България" за правителство на малцинството.

„Това е първият план, който се представя в парламента за съставяне на кабинет, който да приеме ключови промени в законодателството", каза зам.-председателят на ПГ на „Демократична България" Владислав Панев.

„Естествено, че това правителство ще бъде много рисково. Ние казваме, че смисъл от него има само, ако ще се занимава с важните теми. Българските граждани и представителите в парламента трябва да решат какво бъдеще искаме. Такова, в което Никола Минчев е заменен от Вежди Рашидов или такова, в което България ще стане пълноправен член на ЕС ", добави Гюров.

Гюров посочи, че ако днес в Народното събрание се гледат промените в Изборния кодекс, няма да реализират папката с имената. „Народните представители все още имат време. Ние не можем да зачеркнем свободния избор на хората", е неговото мнение.