Ново нападение: Стрелба срещу българския клуб в Охрид
Секция: СВЯТ
24 Ноември 2022 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ново нападение: Стрелба срещу българския клуб в Охрид

/КРОСС/ Неизвестно лице е стреляло с оръжие в късните часове снощи срещу българския клуб "Цар Борис III" в Охрид, в РСМ. При инцидента няма пострадали. На място е пристигнала полицаи, за да опише щетите от стрелбата. По неофициална информация срещу клуба е стреляно с пистолет от автомобил. Следи от стрелбата има по стените вътре в клуба и по прозорците и рекламните надписи на клуба, съобщава БТВ.

Това е пореден инцидент срещу клуба. Само преди два дни прозорците бяха счупени от трима маскирани, които хвърляха камъни. Същото се случи и при официалното откриване на клуба.

До момента нито една институция, партия или местен ръководител от Охрид не е осъдил публично случващото се. Нещо повече властите приеха по бързата процедура закон, който предвижда в тримесечен срок клубовете да променят наименованията си, в противен случай те ще бъдат закрити.

Припомняме, че нападение имаше и срещу българския клуб в Битоля. Входната врата беше подпалена преди три месеца, а нападателят бе пуснат на свобода.