Нова българска пиеса започва сценичния си живот в "Сфумато"
Секция: КУЛТУРА
24 Ноември 2022 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нова българска пиеса започва сценичния си живот в "Сфумато"

/КРОСС/ Спектакълът "Междинна зона" е премиерното заглавие в репертоара на Театрална работилница "Сфумато". Представлението е създадено по съвсем нова пиеса на Теодора Георгиева, която е сред най-новите имена в съвременната българска драматургия. Постановката е на младия режисьор Любомир Колаксъзов, сценографията и костюмите са дело на Елена Цонкова, композитор - Христо Намлиев, хореограф е Ивет Лазарова - Торосян.

"Междинна зона" разглежда човека, колебаещ се между срама и гордостта, страха и смелостта, съмнението и решителността, безсмислието и смисъла, разрушението и съзиданието, принизяването и възвисяването, живота и смъртта. Срамът на човека от самия себе си. Срамът като коректив за измерване на човешкото. Срамът като провокатор за осъзнаване на отговорността, която имаме пред себе си, пред другите, пред света. Страхът от необратимостта на изборите, които правим. Страхът да бъдем свободни.

В спектакъла участват актьорите Славена Зайкова, Илиян Нонов и Елена Дечева.

Представлението е част от програмата на "Сфумато" за театрални идеи върху темата "Срамувам се, значи съм" и за създаването му екипът е спечелил финансиране след одобрение от комисия, водена от проф. Иван Добчев и проф. Маргарита Младенова.