Мартин Димитров: Ако разрешим износа на нефтени продукти, има опасност да скочат цените
Секция: ПОЛИТИКА
24 Ноември 2022 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мартин Димитров: Ако разрешим износа на нефтени продукти, има опасност да скочат цените

/КРОСС/ Служебният кабинет си прави целенасочено техни интерпретации, без да поиска мнението на тези, които са дали дерогация на България да внася руски петрол. Истината е, че това изключение е териториално, за българските потребители. Идеята не е да продаваме на когото си поискаме субпродуктите на петрола. Ако разрешим износа, има огромна опасност да скочат цените, това каза Мартин Димитров от ДБ пред NovaNews.

"Ако енергийният министър не попита ЕК дали има изрична забрана за износ на нефт с морски транспорт, ще го направим ние чрез евродепутата Радан Кънев", каза още той.

По думите му с хартиен вот ще се върнат променените протоколи. "Връщането на хартиената бюлетина е огромна грешка, която ще има последствия. Ще има скандали с купени гласове, контролиран вот, променени протоколи. Не знам дали ГЕРБ, БСП, и ДПС си дават сметка за тежките обществени последствия. Изборите с машинно гласуване са по-честни. По-малко са купените гласове, по-честно са преброени преференциите, по-малко е контролираният вот. Сега недействителни бюлетини има само в секциите, където няма машинно гласуване", смята Димитров.

Според него ДБ се отличава с постоянство и няма да отстъпи от исканията си за съдебна реформа и нисък бюджетен дефицит. "Правителство на малцинството е решение в зациклилата политическа система. То ще доведе до важните реформи", подчерта Димитров.