Коледен базар ще краси парк "Възраждане" в столицата
Секция: ЛЮБОПИТНО
24 Ноември 2022 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Коледен базар ще краси парк "Възраждане" в столицата

/КРОСС/ Първото издание на Коледен Базар - София ще зарадва малки и големи с много празнично настроение. Събитието ще се проведе в дните от 9 до 28 декември в парк „Възраждане" в столицата.

Всички жители и гости на града ще могат да се потопят в приказна и уютна атмосфера, благодарение на красиво декорираните коледни щандове, изпълнени с изобилие от вкусна храна, сладки изкушения, греяно вино и хендмейд подаръци.

Посетителите ще имат възможността да разгледат и най-атрактивния макет в България, пресъздаващ сцена от Рождество Христово.

"Представлява къщичка с битова визия, в която са поставени ръчно изработени от вълна и толкова реалистични фигурите на Иисус, Йосиф и Мария", разказва организатора Стоян Венев, който от 2015 година създава коледни базари във Варна и други градове в страната.

"Наблягаме на детайлите и изящната декорация, за да можем максимално да пресъздадем празничната атмосфера, а по този начин и да предадем у хората коледния дух", казва още Венев, който има опит и като участник в берлинския коледен базар, от където всъщност се амбицира да създава такива събития и в родната си страна.

Дядо Коледа също няма да подмине приказният Коледен Базар - София в парк „Възраждане". Той ще очаква всички гости на базара в специален фото кът, за да се снима с тях за спомен. Развлекателната програма с тематични изпълнения на сцената също няма да липсва.

Гост изпълнители ще внесат още вълшебен дух и поводи за усмивки и веселие, а най-малките гости ще могат да се забавляват в обособения за целта детски кът с атракциони и с много забавни игри с награди.