Иван Таков: Дарението на жилища беше най-малкият възможен жест от СО за олимпийските ни шампионки
Секция: ПОЛИТИКА
24 Ноември 2022 14:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иван Таков: Дарението на жилища беше най-малкият възможен жест от СО за олимпийските ни шампионки

/КРОСС/  Дарението на жилища беше най-малкият жест, който Столична община можеше да направи за олимпийските ни шампионки от Токио. Това каза председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков, който беше сред вносителите на доклада. Той беше приет с мнозинство и предизвика бурни аплодисменти от страна на общинските съветници за момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика Ерика Зафирова, Лаура Траатс, Симона Дянкова, Стефани Кирякова и Мадлен Радуканова и по бокс - Стойка Кръстева и техните треньори Весела Димитрова и Борислав Георгиев. Всички те присъстваха в залата на Столичния общински съвет по време на дебатите по доклада и неговото гласуване след това.

"Радвам се, че най-накрая Столична община успя да отличи олимпийските шампионки и техните треньори за огромния труд, усилията и изключителните им постижения на игрите в Токио, каза Иван Таков. - За гордостта и сълзите от щастие, които те ни подариха от далечна Япония, този жест е най-малкото, което ние можехме да направим за тях".

Както е известно, по изрично настояване на групата на БСП в СОС, в доклада за дарение на жилища на шампионката Стойка Кръстева и нейния наставник Борислав Георгиев бяха включени и "диамантените момичета" от ансамбъла по художествена гимнастика и треньорката им Весела Димитрова.

В Столична община днес Иван Таков разговаря и с една от гимнастичките - Лаура Траатс - и да й съобщи, че съвсем скоро ще бъде разрешен проблема със залата по художествена гимнастика в 47-мо СУ "Христо Г. Данов" в район "Триадица".

"Лаура и бащата на Мадлен Радуканова - Милен - ме помолиха да помогна за този казус по време на срещата ни в община "Надежда", на която домакин беше кметът инж. Димитър Димов, обясни Иван Таков. - Проведох няколко срещи и разговори, за да се запозная с проблема и се оказа, че има не толкова трудно решение. Докладът за наем на помещението от клуба по художествена гимнастика "Левски Триадица" за нови 10 години, подготвен от кмета на "Триадица" Димитър Божилов, вече е внесен в Столична община. Надявам се на следващата сесия преди Коледа да можем да го гласуваме. И по този начин да отстраним първата пречка за реконструкцията и обновяването на залата на гимнастичките".

Иван Таков обеща, че след това ще продължи да помага на клуба по художествена гимнастика "Левски Триадица", докато не види това спортно съоръжение в състояние, подходящо за работа на олимпийски шампионки в нея.