Благотворителни търгове с предмети на любими български звезди събраха сумата от 16 480 лв. в подкрепа на жените с рак на гърдата
Секция: ЛЮБОПИТНО
24 Ноември 2022 15:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Благотворителни търгове с предмети на любими български звезди събраха сумата от 16 480 лв. в подкрепа на жените с рак на гърдата

/КРОСС/ Кампанията „За Една от 8 всеки ден“, организирана от Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“, успя да набере сумата от 16 480 лв., благодарение на благотворителните търгове, за които редица български звезди предоставиха свой личен сантиментален предмет. Обединените усилия на всички посланици на инициативата насочиха погледа на обществеността към нуждата от постоянна подкрепа към дамите с рак на гърдата и техните близки - не само в месеца, посветен на темата рак на гърдата, а всеки ден.

Набраните средства ще бъдат използвани за издръжката на Клуба на “Една от 8” - мястото, което осигурява напълно безплатно помощта, от която диагностицираните и техните близки имат нужда докато преминават през лечението и след него, а именно – емоционална, психологическа, информационна, практическа и юридическа подкрепа. Клуба на Една от 8 и всички тези дейности се финансират изцяло с дарителски средства от индивидуални и корпоративни дарители.

20-те посланици на кампанията „За Една от 8 всеки ден“  прегърнаха темата и успяха да вдъхновят своите фенове да се включат и да помогнат. Един от предметите, които предизвикаха най-голям интерес в благотворителните търгове, беше статуетката от Masterchef на Божана Кацарова, която беше продадена за рекордните 10 000 лв.

Предметите на любимите български лица бяха много лични и изключително сантиментални, вплитащи историята и емоциите на известните личности. Вещи, с които можеш да се разделиш само в името на важна за теб кауза - като един от златните медал на златното момиче Стефани Кирякова и специална плоча от лимитирана колекция на Виктория Георгиева, огледалото, единствен спомен от дядото на Йоанна Темелкова, първата страница от сценария на „Червената Соня“ с подписите на режисьора и главните актьори на филма, дарен от Диана Любенова, тренировъчния колан на Ивет Горанова или тениската, с която Ромина Андонова е получила предложение за брак.

Тези предмети вече имат своите нови горди притежатели, а част от хората ги откупиха само за да ги върнат обратно на стария им собственик. С изключително емоционални призиви към своите публики се включиха и останалите посланици на кампанията, сред които Орлин Павлов, Ивайло Захариев, Поли Генова, Графа, Михаела Филева, Диана Любенова, Ненчо Балабанов, Дария Симеонова, Фики, Яна Титова, Ирина Флорин, Гергана Турийска, Прея, както и шампионът на България по волейбол - ВК Хебър.

Подкрепата на любимите звезди и на всички медийни партньори на кампанията е повече от безценна – те успяха да разпространят широко призива на „За Една от 8 всеки ден“ и да покажат, че когато си готов да дадеш нещо ценно, лесно можеш да вдъхновиш останалите да правят добро. Не само в един конкретен период, седмица или месец - а всеки ден.

Не спирайте да подкрепяте Фондация “Една от 8”, дамите с рак на гърдата и техните семейства. Как да го направите, ще откриете на официалния сайт на фондацията – www.ednaot8.bg.