Утре облачността над страната ще е променлива
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Ноември 2022 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре облачността над страната ще е променлива

/КРОСС/ През нощта от северозапад с предимно умерен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. На отделни места в Пребдалкана и по високите полета ще прехвърчи сняг. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 3°. Утре облачността над страната ще е променлива, над планинските райони често значителна, но само на отделни места там ще превали слабо. Ще продължи да духа до умерен, в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина и временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 7°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра около минус 3°.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Максимални температури: 10°-12°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


източник:НИМХ