Ивайло Мирчев: В момента кабинет на малцинството е най-малко лошият вариант за България
Секция: ПОЛИТИКА
25 Ноември 2022 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ивайло Мирчев: В момента кабинет на малцинството е най-малко лошият вариант за България

/КРОСС/ В предаването „Още от деня“ по БНТ Ивайло Мирчев, каза че в момента няма добър вариант за развитието на страната. „Нямаме никаква илюзия, че този кабинет е добър избор за България, но това е най-малко лошият вариант“.

С правителство на малцинството искане да започнем да решаваме важните проблеми в страната, като превъоръжаването на армията и съдебната реформа, както и приемането на бюджета, посочи той.

Защото има и друг вариант – седящият на първия ред на ДПС г-н Делян Пеевски да управлява заедно с ГЕРБ. Г-н Борисов много се дразни, когато се казва, че работят заедно с ДПС, но днес видяхме прегръдката между ГЕРБ и ДПС, независимо дали със знанието на г-н Борисов или не. През 2013 г. г-н Местан така се прегърна с г-н Станишев, само че последва "нощта на белия автобус". Предстои да видим дали и сега няма да се разиграе такъв сценарий, заяви Мирчев.

Т.нар. хартиена коалиция ни казва – ще променим правилата, ще върнем хартиената бюлетина и оттук нататък имаме дългосрочни намерения да управляваме заедно. Промените в Изборния кодекс означават ръчно броене на бюлетините, при което стават най-големите измами. Става въпрос за едни 200 000 гласа отгоре, което може да гарантира на хартиената коалиция едно стабилно управление. Може да върнем това, което беше през 2013-2014 г., посочи депутатът от ДБ.

Днес г-жа Нинова ни даде много хубав урок по демагогия, очевидно неразбирайки как се броят бюлетините, след това много бързо прекратиха дебата. Може да пита как се броят сина си, който учи в Щатите, а след това може да му обясни защо иска да ограничи гласа му, както и гласа на много наши сънародници в чужбина, каза още Ивайло Мирчев.