Крафт ликьори от череша и малина на последния за годината фермерски пазар за Lidl
Секция: ЛЮБОПИТНО
25 Ноември 2022 14:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Крафт ликьори от череша и малина на последния за годината  фермерски пазар за Lidl

/КРОСС/ Традиционният фермерски пазар на Lidl, с който веригата подкрепя малките и средни регионални производители, ще се проведе този уикенд. От 25 до 27 ноември между 10.00 до 19.00 ч. на паркинга пред магазина на бул. „Тодор Александров" №173, посетителите ще могат да се срещнат с разнообразни продукти с отлично качество, сред които хлебни, месни и млечни изделия, вина, билкови тинктури, мед, сладка и др.

В пазара се включват двама нови участника – плодови ликьори „2 Лета“ и земеделският производител Любомир Венев, който ще представи любими сезонни вкусове като печена тиква с мед, орехи и сушени плодове. Посетителите ще могат да се насладят на изцяло натуралните крафт ликьори от череша и малина на „2 Лета“. Те са произведени с технология, която гарантира запазването на ароматите и вкусовите нюанси на плодовете и извличането им по естествен начин. Ликьорите са чудесно предложение за ценителите на изтънчени питиета, с които ще могат да приготвят домашни коктейли със свеж летен аромат или сгряващи топли напитки, като горещ шоколад с вкус на плодове.

По време на събитието посетителите ще могат да опитат и от вината от семейната изба на Бисер Кьосев от с. Левуново, популярна с подбраните си сортове, сред които е Широка мелнишка лоза. Като перфектно допълнение на селекцията вина, производителите от „Рила мес“ ще предложат богат асортимент от висококачествени сурово-сушени и варено-пушени продукти. „Софийска гъба“ се включва в пазара с различни видове култивирани гъби кладница. Те са богати на витамините B6 и D, съдържат фибри, калий и фолиева киселина, както и антиоксиданти, които намаляват възпаленията в тялото.

И този уикенд пекарната „Фурнъ“ отново ще зарадва всички посетители с прясно изпечен хляб и вкусни сладки изкушения.

Събитието е последното от поредицата фермерски пазари на Lidl, където посетителите могат да избират от автентичния вкус на българската продукция и да подкрепят родното производство.