Трифонов към македонците: Колкото и да палите и да стреляте, няма да промените факта, че сте българи
Секция: ПОЛИТИКА
25 Ноември 2022 18:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трифонов към македонците: Колкото и да палите и да стреляте, няма да промените факта, че сте българи

/КРОСС/ Лидерът на „Има такъв народ" Станислав Трифонов излезе с остро обръщение към македонците, по повод зачестилите нападения над български културни клубове в Северна Македония.

„Колкото и да палите и да стреляте, няма да промените факта, че сте българи и рано или късно ще разберете смисъла на думата "смирение", написа той във фейсбук профила си.

„Днес се откри български културно-информационен център в Скопие. Гледах по телевизията, имаше толкова полиция, все едно очакваха да дойде възкръсналият Пабло Ескобар. А то някаква стаичка, в която няма нищо, но се казва Български културно-информационен център", възмущава се лидерът на ИТН.

Той се обръща към гражданите на Северна Македония: „И какво ви притеснява толкова, бе хора? Какво ви притеснява от тия малки стаички, които носят името Борис Трети, Ванче Михайлов или Български културно-информационен център? Кое ви плаши толкова, че ги палите тия стаички, стреляте по тях и скоро очаквам да започнете да ги взривявате".

„Ааа, колко съм задръстен - плаши ви и ви дразни това, че са български. Защо, бе хора? Нали българският парламент, от който зависеше старта за преговорите за влизането ви в Европейски съюз, в крайна сметка ви пусна. Нямате причина да ни мразите. Имате причина да сте ни благодарни, но вие не сте. И честно казано, докато не запишете българите в Конституцията си, не заслужавате никакви преговори с Европейския съюз", пише Трифонов.

Към публикацията си в социалната мрежа Трифонов сподели и „една българска песен от многообразието на българския фолклор, която пея с огромна любов".