Джони Деп се завръща като Джак Спароу
Секция: Шоубизнес
25 Ноември 2022 17:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джони Деп се завръща като Джак Спароу

/КРОСС/ Холивудската звезда Джони Деп се завръща в най-емблематичната си роля. 59-годишният актьор ще се снима в шестия филм от поредицата "Карибски пирати" - пет години след предишното приключение на капитан Джак Спароу, пише в. "Сън". Според публикацията името на Деп фигурира в списъка на актьорите и техническия персонал, извикани за участие в снимките на филма.

Изданието пише още, че пробните снимки за продукцията, чието работно заглавие е "Ден в морето" (A Day At The Sea), ще започнат през февруари във Великобритания. Отбелязва се също, че проектът е на ранен етап и все още не се знае кой ще режисира новото приключение. Известно е обаче, че изпълнителен продуцент ще бъде Брус Хендрикс, който участва в създаването на първите три филма.

Петте филма от поредицата "Карибски пирати", първият от които излезе на екран през 2003 г., са донесли над 4,1 милиарда долара в международния бокс-офис, а самият Джони Деп е спечелил над 240 милиона долара от тях. Бъдещето на Деп във франчайза беше поставено под въпрос, след като бившата съпруга на актьора Амбър Хърд го обвини в домашно насилие. През юни тази година съд във Вирджиния постанови, че твърденията на Хърд са клевета.

Българските фенове на Джони Деп догодина ще могат да го видят освен в новата лента и на живо в София. След като през 2010 г. се разнесе мълвата за посещение на актьора Spirit of Burgas, където в същия ден пееха "Продиджи" и проваления от коронавируса негов концерт през 2020 г., падналата и реабилитирана от съда кинозвезда все пак ще пристигне у нас.

Това ще се случи на 12 юни 2023 г. - три дни след 60-ият рожден ден на "карибския пират", когато на сцената на "Арена София" ("Арена Армеец") ще излезе групата Hollywood Vampires. Създадената през 2015 година група включва още рокветерана Алис Купър и китариста на "Аеросмит" Джо Пери. Към турнето, част от което е шоуто в София, ще се присъедини и китаристът на Алис Купър, Томи Хенриксен. Hollywood Vampires имат издадени два студийни албума с участието на гост-музиканти от ранга на Пол Маккартни, Слаш и Брайън Джонсън (AC/DC).