Весела Лечева връчи купата след демонстративната среща между звездите на снукъра Рони О'Съливан и Джими Уайт
Секция: СПОРТ
26 Ноември 2022 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Весела Лечева връчи купата след демонстративната среща между звездите на снукъра Рони О'Съливан и Джими Уайт

/КРОСС/ Министърът на младежта и спорта Весела Лечева връчи купата след  демонстративната среща между големите звезди на снукъра Рони О'Съливан и Джими Уайт. Двубоят, който е част от WINBET Snooker Special, се проведе при голям зрителски интерес във волейболната зала на Левски София.

„Участието на две толкова големи звезди на световния снукър е най-добрата реклама на спорта. Президентът на федерацията Олег Велинов полага сериозни усилия за неговото развитие, а такива събития само могат да привлекат още повече фенове и желаещи да играят снукър. Поздравявам организаторите, спонсорите и публиката за тази вечер, която привържениците на играта ще помнят дълго време", каза министър Весела Лечева.

Рони О'Съливан, известен с прякора Ракетата, е смятан за един от най-талантливите и най-успешни състезатели в снукъра за всички времена. Тази година той спечели седма световна титла и изравни рекорда на Стивън Хендри.

Джими Уайт е участвал в шест финала на световно първенство. Той е и трикратен световен шампион за ветерани, световен първенец на двойки и световен шампион при аматьорите.