Цончо Ганев: Ще гласуваме за запазване на сегашното състояние на Избирателния кодекс
Секция: ПОЛИТИКА
26 Ноември 2022 10:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цончо Ганев: Ще гласуваме за запазване на сегашното състояние на Избирателния кодекс

/КРОСС/ Грозните сцени и среднощните скандали, в които се повтаря едно и също, са плод на умишлени действия "Демократична България" и "Продължаваме Промяната", губим дни наред парламентарно време. Ще гласуваме за машинното гласуване и запазване на сегашното състояние на Избирателния кодекс, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Цончо Ганев, заместник-председател на Народното събрание, депутат от "Възраждане".

На 3 декември "Възраждане" организира протест в София срещу влизането в еврозоната и въвеждането на еврото.

"Няма сигурност в банковата система, няма да паднат лихвите по кредитите, нито ще получим икономическа стабилност. България няма място и в Шенген", каза още Цончо Ганев и подчерта, че в момента България се намира в тежка икономическа и енергийна криза.

Според Цончо Ганев страната ни трябва да принуди "Лукойл" да започне да плаща данъци в България. Той коментира и стрелбата срещу българския клуб в Охрид. Цончо Ганев поясни, че тя е вследствие на българската скупена политика. Министерството на външните работи в Македония не иска да признае историческите истини, уточни Цончо Ганев.

По думите му българската армия трябва да бъде изпратена да опазва границата.

"Не искаме постове и участие в изпълнителната власт. Българско правителство или мнозинство, което се сформира, ще получи подкрепа от "Възраждане", ако първото решение на следващото правителство е оттегляне влизането на България в еврозоната, ако на Брюксел се каже, че страната ни прекратява Плана за възстановяване и устойчивост в частта енергетика, ако се свика референдум "Трябва ли са сме част от НАТО или не трябва". Който иска да прави правителство и да получи подкрепа от "Възраждане" не е нужно да ни предлага постове, трябва да говорим за политики", каза още Цончо Ганев.