Маринов: Рашков използваше МВР за политическа битка
Секция: Анализи
26 Ноември 2022 13:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Маринов: Рашков използваше МВР за политическа битка

/КРОСС/ Бойко Рашков използваше МВР за политическа битка. Той изолира професионалното ръководство от решенията в министерството. Това коментира в студиото на „Събуди се" бившият вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Младен Маринов.

Той коментира и проблема с мигрантската вълна и случаите на пострадали полицаи при гонки с бежанци.

„Напоследък се насажда мнение,че полицаите не са подготвени. Напротив, те са подготвени и са се справяли с такива ситуации и преди. Виждал съм ги на терен. Друг е въпросът как е подготвена системата и дали тези, които трябва да взимат решения по отношение на стратегията и тактиката, се справят със задълженията си. Обяснявайки как полицията не е подготвена, даваме сигнал на бандитите и им казваме „Карайте с пълна газ, няма да ви спираме", заяви Маринов.

„Още преди случая в Бургас от трибуната на 46-ото НС предупредих, че има проблем с незаконната миграция. Тогава не бях чут, защото там се крещеше и имаше политически обвинения. Българският полицай беше обявен за престъпник. Когато такъв проблем се прикрие от политическото ръководство, той си работи. Това е като ръждата. Ако намажеш отгоре с боя, но не я махнеш, тя ще стане още по-голяма. Нека зададем въпроса г-н Рашков прекратявал ли е поръчката за облеклата на полицаите? Затова сега нямаме облекла. Като министър и като човек, който е  носил униформа дълги години направих работна група, в която включих синдикатите", каза още депутатът.

„Когато е трудно и някой си подаде оставката, го смятам като бягство от проблема. Съставянето на кабинет е много отговорна работа и не трябва да се бърза. Виждате какво се случи с предишните коалиционни партньори", заключи Маринов.