Застудяване и валежи от дъжд и сняг днес и през новата седмица
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Ноември 2022 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Застудяване и валежи от дъжд и сняг днес и през новата седмица

/КРОСС/ Днес от запад увеличението на облачността ще продължи и след обяд над цялата страна ще е предимно облачно. В Западна България ще има слаби валежи от дъжд, в Предбалкана и високите западни полета - от сняг.

В сила е предупреждение от първа степен - код жълто в областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Перник, Кюстендил, Благоевград, София град и София - област. Ще духа слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър. С него ще нахлува студен въздух, температурите към 14 часа ще са между 4° и 9°, в София - около 4°.

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд предимно значителна. По южното крайбрежие ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. Следобед в масивите от Западна България ще има валежи, предимно от сняг. Там ще духа умерен югозападен, а на изток - североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 4°.

В началото на новата седмица температурите още ще се понижат. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, на места и от сняг. В средата на седмицата дневните температури временно ще се повишат с градус-два. През следващите дни обаче ще бъде ветровито и с валежи от дъжд и сняг, а температурите отново ще тръгнат надолу.