Борисов: Техническо правителство или нови избори
Секция: ПОЛИТИКА
27 Ноември 2022 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Техническо правителство или нови избори

/КРОСС/ Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова са сформиране на техническо правителство с точно разписани точки за работа. 

По време на Есенната регионална академия на Жени - ГЕРБ в Стара Загора, той изрази съмнения, че „Продължаваме промяната" и "Демократична България" могат да реализират кабинет на малцинството. 

„Огромна инфлация, огромно обедняване, изцяло неохранявана Шенгенска граница, купуване от изборите до енергетиката. Това е резултатът от две години управление на „Продължаваме промяната"", заяви той и призова:

„Да положим усилия и да подпишем документ за едни шест месеца, ако не искаме подобни правителства. Ако не искаме да го направим, да кажем на Радев, че отиваме на избори. Не е сериозно намерението на ПП със 72 депутати да правят правителство. Ако са решили да правят кабинет на малцинството, тогава са се разбрали или с ДПС, или с „Възраждане", но със сигурност не с ГЕРБ и БСП, защото ние показваме техните недъзи", подчерта Бойко Борисов.

"Няма значение с кой от мандатите! Има значение да се подпише един документ, така да го наречем, 20-30-40 точки какво, ако се отвори бюджетът, ще бъде гласувано, какво това правителство в кратък срок - 6 месеца или максимум до местните избори ... Тогава няма значение кой е в тази коалиция кой е в това техническо правителството, защото е за кратък период и то е само, за да свърши едни задания. Така няма да се оцапаме с коалиции, които не искаме".

 

Той заяви, че по време на неговото управление българската граница с Турция е била най-добре охраняваната и не е имало мигрантски натиск. Това е признато от всички европейски лидери, включително лидерите на ЕК - Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел.

„Оставих им граница за пример. Навсякъде даваха за пример Бойко Борисов. Най-добре охраняваната шенгенска граница, признаваха я в цяла Европа. Сега врим от бежанци. Кой допусна това?", попита Борисов и добави, че за 15 дни ще поправи проблема.