Големите компании отказват реклами в Туитър заради Мъск
Секция: Технологии
27 Ноември 2022 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Големите компании отказват реклами в Туитър заради Мъск

/КРОСС/ Почти всяка голяма световна марка временно спря да рекламира в Tуитър поради хаотичния подход на милиардера Илон Мъск към управлението на компанията, която купи. Това съобщи вестник "Файненшъл таймс", позовавайки се на служители на водещи рекламни агенции.

"Напълно уникална ситуация - суматоха, щети за компанията. Нищо подобно по мащаб не се е случвало досега. Никога", каза представител на ръководството на един от рекламните холдинги от Голямата четворка, в която влиза американската Interpublic Group of Companies Omnicom Group., френската Publicis Groupe и британската WPP. Друг източник на FT каза, че Мъск е "изплашил дори онези рекламодатели, които му пожелават успех". Той лично се обадил на ръководителите на някои компании, които притежават големи марки, и ги обидил на фона на спадащи приходи от реклама, което принуди други да минимизират рекламните разходи в Tуитър, пише вестникът. WPP сега смята рекламата в Tуитър за много рискова.

Масовите съкращения по нареждане на Мъск направиха много по-трудно за рекламиращите компании да получат обратна връзка от служителите на социалните медии и да измерват ефективността на техните рекламни кампании. Все по-често има и оплаквания за технически грешки при показването на реклами. 

Източник:БГНЕС