Делян Добрев: Правим всякакви опити да има правителство
Секция: ПОЛИТИКА
28 Ноември 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Делян Добрев: Правим всякакви опити да има правителство

/КРОСС/ ГЕРБ трябва да започне преговори с „Демократична България“ още преди връчването на първия мандат. Ние в Европа сме в едно политическо семейство. Ако не се разберем с тях, то тогава шансовете за някакво правителство намаляват. Това каза Делян Добрев от ГЕРБ в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

ГЕРБ прави всичко възможно да има правителство, но не търси подкрепа от ПП, заяви той. „Не може да преглътнем това, което се случи последните 10 месеца.

Според него с третия мандат е вероятно да се реализира правителство, което всички да подкрепят, но тогава никой няма да носи отговорност за него.

Опозицията прави всичко възможно, за да не се приемат промените в Изборния кодекс и бавят работата на НС, заяви Добрев.

ГЕРБ настоява да се проверят резултатите от машинния вот, като се преброят разписките.

„На последните избори е имало 11 012 машини. Цената на един мандат е около 10 000 гласа. Тоест, ако всяка машина дава само по един глас повече на някой, то той ще вкара само по един глас във всяка машина – лъже машината с един глас. Това е един депутат повече. Ако са два гласа на машина, стават двама депутати повече. Слави Трифонов не му стигнаха 10 000 гласа, за да влезе в парламента. Представете си, че всяка една от машините му вади само по един глас. Не разбирам, ако машината не лъже и не вади по един глас, защо тогава не се съгласяват колегите да преброим разписките”, заяви депутатът от ГЕРБ.

Комисията „Джемкорп“ трябва да покаже, че решения за милиарди не трябва да бъдат взимани по този непрозрачен начин.