Германия не се даде на Испания на Световното първенство
Секция: СПОРТ
28 Ноември 2022 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Германия не се даде на Испания на Световното първенство

/КРОСС/ Германия не се даде на Испания в голямото дерби от седмия ден на Световното първенство в Катар. Мачът между два от най-класните отбори в турнира завърши 1:1.

Бундестима извади страхотен късмет в седмата минута, когато Дани Олмо отправи страхотен удар от границата на наказателното поле, Мануел Нойер докосна топката и тя се отби в напречната греда преди да излезе в корнер. Германия отговори с удар Гнабри, който се озова сам срещу Симон в 10-ата минута. Той стреля в тялото на стража. В последствие се оказа, че немецът е бил в засада. В 40-ата Антонио Рюдигер матира стража на иберийците след центриране от пряк свобеден удар. ВАР преразгледа ситуацията и попадението бе отменено заради засада.

Влезлият като резерва Антонио Мората откри резултата в 62-ата минута. Жорди Алба проби отляво и центрира в пеналта, където нападателят с едно докосване препарира Нойер - 1:0.

Германия успя да изравни в 83-ата минута чрез Никлас Фюлкруг. 29-годишният нападател на Вердер разстреля Симон след подаване на Мусиала. Фюлкруг оправда надеждите на Флик, след като дебютира за националния отбор през ноември.