Костадинов за скандала в РСМ: Казах историческата истина
Секция: ПОЛИТИКА
28 Ноември 2022 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадинов за скандала в РСМ: Казах историческата истина

/КРОСС/ Казах историческата и реалната политическа истина към настоящия момент нещо, което в Македония по принцип на се случва много често. Това каза в интервю за сутрешния блок на BTV „Тази сутрин“ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов по повод последния скандал в РСМ.

Какво точно териториално съм отправил към Македония, освен да кажа, че в Македония живеят хора, които се чувстват българи, които говорят на български език, че говорим на един и същи език с хората в Македония. Сега те го наричат македонски, но това не означава, че ние не се разбираме и че всеки един нормален филолог в света знае, че това е диалект на българския език, попита Костадинов.

Относно изявлението, че „България и Македония с две държави, които трябва да бъдат едно“ той коментира, че това са го искали всичко български възрожденци.

От момента, в който пристигнах в Македония, до връщането си обратно и до буквално ден днешен получавам страшно много поздравления от българи от Македония, които казват: „най-накрая някой отиде и каза истината на македонските журналисти в центъра на Скопие, подчерта лидерът на „Възраждане“.