Володин: САЩ въвлякоха Европа в санкционни войни в резултат, на което икономиката й пострада
Секция: Русия
28 Ноември 2022 12:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Володин: САЩ въвлякоха Европа в санкционни войни в резултат, на което икономиката й пострада

/КРОСС/ Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин каза, че „Съединените щати въвлякоха Европа в санкционни войни с Руската федерация в резултат, на което европейските страни са изправени пред безработица, затваряне на заводи и други проблеми, съобщават руски медии.

Володин, който е на посещение в Узбекистан, обърна внимание, че нивото на отношенията между САЩ и Европа е повече от стратегическо, но „как свърши всичко за Европа: проблеми, безработица, закриване на предприятия".

„За себе си американците вземат енергийни ресурси на една и съща цена, а за Европа доставят четири пъти по-скъпо, но в същото време ги въвлякоха в санкционни войни срещу Руската федерация, съкратиха нашите програми, които позволиха да се използват евтини енергия и именно това беше основата за развитието на индустрията в Германия, във Франция, в други държави", подчерта Володин.

Според него сегашната ситуация е станала пример за Узбекистан при оценката на възможните последици от сътрудничеството с Вашингтон.

„Хората тук живеят разумно, грамотните хора разбират до какво могат да доведат тези обещания", каза председателят на Държавната дума.

Според него „сега ръководителите на държавите от ЕС най-накрая започнаха да признават, че именно руските енергийни ресурси са били в основата на благосъстоянието на европейците, но САЩ са тези, които са инициирали тези ресурси да спрат да текат към Европа , и започнаха да ги заменят със скъпите си ресурси."

"Виждаме резултата. Тези, които живеят в азиатските страни, разбират това, особено тези, които винаги са изграждали отношения с нас на принципите на взаимно уважение, приятелство и ненамеса във вътрешните работи", смята говорителят на Думата.

Той също така каза, че по време на посещението в Узбекистан са били "обсъдени много различни въпроси, включително теми като обща история, традиционни ценности, културни въпроси".