Сърбия и Камерун с 6-звездно шоу
Секция: СПОРТ
28 Ноември 2022 15:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сърбия и Камерун с 6-звездно шоу

/КРОСС/ Сърбия и Камерун сътвориха мач №1 дотук на Мондиал 2022 след драматично 3:3 във втори рунд от група G. Двубоят бе съпътстван от обрати и в двете посоки, а селекционерите на двата тима впечатлиха с решения. Извън групата за африканците остана вратарят Андре Онана.

Играчът на "Интер" е отстранен и няма да играе повече в Катар заради нарушаване на дисциплината. На свой ред Драган Стойкович остави на резервната скамейка нападателя на "Ювентус" Душан Влахович, който така и не се появи на терена. Звездата на "Старата госпожа" дотук има само 15 минути на финалите, след като се появи като смяна срещу Бразилия при загубата с 0:2.

Камерун поведе чрез Жан-Шарл Кастелето, възползвал се от грешка в отбраната на сърбите. Мачът придоби рязък завой в добавеното време на първата част, когато "плавите" вкараха 2 гола, превръщайки се в първия отбор, сторил това на Мондиал. Първо Страхиня Павлович изравни с глава, а минута по-късно Сергей-Милинкович Савич хвърли в екстаз своите съотборници след премерен удар в левия ъгъл.

След почивката Александър Митрович завърши отлична мнохогодова атака за Сърбия за 3:1, за да дойде звездния миг на Винсен Абубакар. Резервата на Камерун вкара красив гол, превхърляйки технично стража на съперника, а 3 минути по-късно асистира на Чупо-Мотинг за 3:3. До края сърбите опитаха всичко, за да спечелят, но пропуски направи Митрович. Така двата тима остават с минимални шансове за следващата фаза с по 1 точка. По-късно в понеделник се изправят Бразилия и Швейцария, спечелили първите си двубои в Катар.