Двама работници са загинали при изкопни работи в Перник (Обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Ноември 2022 16:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Двама работници са загинали при изкопни работи в Перник (Обновена)

Четирима души са били затрупани

/КРОСС/ Двама души загинаха в Перник, след като бяха затрупани при строителни работи по изграждането на канализацията в кв. „Хумни дол" в града, съобщи Нова.

Други двама от колегите им, които също са били в изкопа, са извадени живи. Сигналът за инцидента е подаден в 14:30 ч., съобщиха от МВР.

"Двама са оцелели и двама, за съжаление не дават признаци на живот. Преди около час получих сигнал, че има сигнал за инцидент на мястото, където се намираме. Свличане на земни маси в изкоп, което е затрупало работниците", така кметът на Перник Станислав Владимиров коментира пред bTV инцидента с четиримата затрупани при изкопни работи в Перник.

"Бърза реакция от страна на пожарна и полиция и от фирмата изпълнител, която е тук. Извадиха двамата работници, за съжаление другите двама не са оцелели", добави Владимиров. "Става дума за голям ремонт на канализация в Перник. Фирмата си е извършава дейностите така, както е по проект.

За съжаление, мокро е, свлекли са се земни маси и е станал инцидент. Ще тече разследване", каза още кметът на Перник. "Пострадалите са в Пернишката болница, единият беше на краката си. Лекарите му дадоха да пие вода и го транспортираха към болницата", каза Владимиров.