Цончо Ганев: Продължаването на бюджета е силно неадекватно
Секция: ПОЛИТИКА
29 Ноември 2022 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цончо Ганев: Продължаването на бюджета е силно неадекватно

/КРОСС/ Продължаването на бюджета е силно неадекватно тъй като икономическата обстановка е изключително влошена, перспективите са още по-лоши като икономика и развитие. Ще гласуваме "въздържал се" на първо четене. Това заяви Цончо Ганев от "Възраждане" за "Твоят ден".

По думите му между четенията групата ще направи редица предложения в областта на икономиката, здравеопазването и социалната политика. "Евроатлантическото мнозинство трябва да се разбере и да внесе редовен бюджет. Ако продължаваме така, ще имаме над 15 млрд. нов дълг, което е 40% увеличение. Чисто законово служебното правителство може да внесе предложение за бюджета, но то е на президента, а той няма как да го защити", смята Ганев.

Според него енергетиката трябва да бъде спасена. "Тя е в състояние да подпомага бизнеса, но имаме заложени параметри за ликвидирането ѝ. Ако влезем в Еврозоната, ще се изсипе апокалипсис, защото инфлацията там е много висока. "Възраждане'' ще подкрепи правителство, което поддържа отлагане на влизане на Еврозоната, спиране на доставките на оръжие за Украйна, както и фискална дисциплина и прекратяване на търговския статут на здравеопазването", подчерта той.