Ще превалява предимно слаб дъжд, а в някои части от страната и сняг
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Ноември 2022 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ще превалява предимно слаб дъжд, а в някои части от страната и сняг

/КРОСС/ През следващото денонощие над страната ще се задържи предимно облачно. На много места, главно в Южна България ще превалява слаб дъжд, а в Предбалкана - слаб сняг. През деня, главно в Дунавската равнина и Добруджа валежите временно ще спрат. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България и временно силен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните - между 3° и 8°. В София минимална температура около 0°, максимална - около 3°. През нощта срещу четвъртък от югозапад валежите ще се усилят и отново ще обхванат и Северна България.

Над планините ще се задържи облачно и мъгливо. На много места ще превалява слаб сняг. Ще духа силен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра - около минус 2°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на места по южното крайбрежие ще превалява слаб дъжд. Ще продължи да духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максимални температури: 0° и 5°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде около 4 бала.


Източник: НИМХ