Предстоящи събития в страната на 30 ноември 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
30 Ноември 2022 08:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 30 ноември 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.
09.00 ч. Народното събрание ще проведе Пленарно заседание.

***

София.
От 10.00 часа на пл. "Св. Ал. Невски" държавния глава Румен Радев ще посрещне президентът на Република Косово г-жа Вьоса Османи-Садриу с официална церемония. Тя ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин.

 

От 10.30 часа на "Дондуков" 2 двамата президенти ще проведат среща на "четири очи", след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Косово.

 

В 11.45 часа на церемония в Гербовата зала в присъствието на Румен Радев и Вьоса Османи-Садриу ще бъде връчен почетен медал на президента на Република Косово на български военнослужещи, участвали в мисията на Международните сили за сигурност в Косово (KFOR).

***

София.
10.00 ч. Служебното правителство ще проведе редовно заседание.

***

София.
В 8:30 часа до служебния вход на Народното събрание ще проведе протестна акция до сградата на Народното събрание в продължение на започналата през септември кампания "Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата" и категоричното настояване за приемане на нов бюджет за 2023 г.

***

София.
На 30 ноември 2022 г. - сряда, от 18.00 часа в зала "Вяра" на Столична библиотека - площад "Славейков" № 4, ще бъде представена книгата: "Протойерей Евстати Янков Евстатиев (1886-1952). Българският отец Йоан Кронщадски". Отец Евстати Янков е един от най-видните духовници на Българската православна църква през първата половина на ХХ век, който не само в Чепеларе, а и на много места в страната и чужбина, православните християни все още помнят и ревностно почитат като праведник и изповедник на светото Православие.

***

Бургас.
От 14.00 часа в спортна зала "Младост" Младежи от пет бургаски училища организират благотворителен турнир в подкрепа на свой съученик, който се нуждае от спешна операция

***

Бургас.
От 14.00 часа във фоайето на 2 етаж на Културен дом НХК ще бъде открита изложбата "От жълъд до вековно дърво"

***

Бургас.
От 18.30 часа в Регионална библиотека "Пейо К. Яворов" ще бъде представена книгата "Пивница ЩУРО СЕЛО" от Николай Илчевски

***

Бургас.
От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Дамата с камелиите" по Александър Дюма - син

***

Бургас.
От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне "Ревност" от Сам Бобрик. Постановка: Борислав Чакринов

***

Бургас.
От 19.00 часа в Държавна опера-Бургас ще запоне операта "Трубадур" от Джузепе Верди

***

Видин.
От 10,30 до 12,00 ч., екипът на Областен информационен център-Видин ще проведе в заседателната си зала среща с общините от областта, представители на областната администрация и неправителствени организации на тема "Новите програми, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление за периода 2021-2027 г.".

***

Кюстендил.
От 14.00 часа в залата на Възрожденското училище ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет.

***

Кюстендил.
От 17.30 часа в Художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" ще бъде открита гостуващата изложба с творби на патрона на Великотърновската галерия - Борис Денев.

***

Смолян.
От 19:00 часа в зала 1 на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов" в Смолян ще бъде представена премиерата "Изтървани ноти", част от трилогията "Изтървани ритми".

***

Стара Загора.
От 17.30 часа в Художествената галерия ще бъде представена стихосбирката "По мярка на духа" на Атанас Капралов, директор на Националния литературен музей.

***

Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески" ще се състои творческа вечер "80 години танцова драма "Нестинарка" с участието на Лили Големинова, Снежана Дескова, Силвия Томова, Анелия Димитрова и др.

***

Стара Загора.
От 19.00 часа в Културен център - Стара Загора ще бъде представена комедията "Лъжци по неволя" от Антъни Нийлсън.

***

Стара Загора.
От 19.30 часа в Куклен театър-Стара Загора ще бъде представен спектакълът "Последният човек" от Веселка Кунчева.