Тошко Йорданов за Кирил Петков: Той обеща на БСП да даде кодовете за машините и че резултатът им ще се вдигне с 4%
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Ноември 2022 08:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тошко Йорданов за Кирил Петков: Той обеща на БСП да даде кодовете за машините и че резултатът им ще се вдигне с 4%

/КРОСС/ "Ще има избори през март. Конфигурацията в парламента е такава, че няма как да се направи правителство. БСП се подмазват на ГЕРБ, но Корнелия Нинова не е толкова луда, за да състави правителство с ГЕРБ". Това заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" в коментар за съставянето на правителство.

"Според мен трябва да се гласува с машини, но с други. "Продължаваме промяната" контролират софтуера на тези машини. Всяка една машина може да бъде пипана, ако има желание", настоя той пред БНТ.

Според Йорданов Кирил Петков е обещал на БСП да им даде кодовете за машините и че така резултатът им на изборите ще се вдигне с 4%.

Припомняме, че депутатът от БСП Георги Свиленски обвини Петков, че е обещал да даде на БСП кодовете, ако оттеглят подкрепата си за промяната в Изборния кодекс. В отговор бившият премиер обяви, че ще го съди за клевета.

Според заместника на Слави Трифонов изпадането на партията им ИТН от парламента на последните избори доказвало манипулация на резултата. Както и влизането на партията на Стефан Янев в последния момент, след като допреди самия край на изборния ден прогнозно му се даваха под 4%.

Според Тошко Йорданов затова като служебен премиер Янев е имал сеща с шефа на "Информационно обслужване" и след това началникът на държавната компания, която обработва резултатите на изборите, е останал на поста си. А по думите на човека на Слави е трябвало да бъде уволнен. ИТН правили изборите със същите машини, но само те нямали желание "да пипат", заяви още бившият депутат.