Praga Bohema : Един ексклузивен суперспортист от леката категория
Секция: Автомобили
30 Ноември 2022 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Praga Bohema : Един ексклузивен суперспортист от леката категория

/КРОСС/ Компанията Praga- една от малкото в световен мащаб, която може да се похвали с основаване преди повече от 100 години, разкри подробности за изцяло новото си пазарно предложение Bohema.

Praga Bohema може да се похвали с две изключителни предимства, освен впечатляващото си аеродинамично купе. Моделът е изключително лек- очаквано тегло от под 1000 килограма, особено като се има предвид, че е двуместен, като в интериора му могат да намерят място двама възрастни с височина от до 2 метра, и това, че за задвижване се използва доработена версия на емблематичният шестцилиндров двигател на Годзила (Nissan GT-R) с максимална мощност от около 700 конски сили и максимален въртящ момент от 725 Нм.

Въпреки че изглежда като футуристичен състезателен автомобил, карбоновата Praga Bohema, която е оценена на 1.28 млн евро, има пълното право да се движи свободно по световните пътища.

От компанията споделят, че производството на автомобила е планирано да започне през втората половина на следващата година, а за цялата 2023 да бъдат сглобени само 10 негови представителя. Годишното производство на Bohema няма да надхвърля 20 екземпляра през следващите четири години.