Какви парфюми не бива да попадат във вашата лична колекция?
Секция: ЛЮБОПИТНО
30 Ноември 2022 14:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Какви парфюми не бива да попадат във вашата лична колекция?

/КРОСС/ Изборът на подходящ парфюм е индивидуален за всеки и зависи от множество фактори. Въпреки това, съществуват определени неписани правила в парфюмерията, които не бива да пренебрегваме при покупка на поредния нов аромат. Съгласно тях, експертите от Perfume-bg.eu ни посочиха кои са парфюмите, които не бива да попадат във вашата лична колекция. Нека ги разгледаме.

Реплики и фалшификати

Автентичните парфюми са трайни, наситени и безопасни за вашата кожа. Придържайте се към тях и избягвайте репликите. Фалшификатите не са нито трайни, нито достатъчно силни, за да ухаят през целия ден. Според специалистите, много по-удачна е инвестицията в бюджетен, но оригинален парфюм, отколкото в реплика на известна луксозна марка. В първия случай получавате гаранция за трайност и наситен аромат, а във втория - бледо копие на оригинала.

Разопаковани парфюми

Тези парфюми може и да са оригинални, но по всяка вероятност са изгубили значителна степен от своята трайност. Още по-рисково е да закупите продукти с нарушена цялост на флакона, включително и липса на капачка. Причината е, че начинът, по който се съхранява един парфюм, определя и неговата трайност напред във времето. Разопакованите продукти и тези без капачка са изгубили част от своите свойства и е вероятно качеството им да е значително занижено.

Парфюми, които не отговарят на вашия лайфстайл

Обикновено потребителите избират подходящ аромат според индивидуалния си стил на обличане. Експертите обаче са категорични, че това не е най-правилният подход. По-удачно е да търсите ухание, което пасва на вашия начин на живот. С други думи, парфюмът следва да отговаря на ежедневието ви, професията, местата, които най-често посещавате и така нататък.

Препоръчани парфюми

Причината да не се предоверявате на приятелски препоръки е, че различните парфюми ухаят по различен начин на различните кожи. Много е възможно да се влюбите в определен аромат от колекцията на свой близък човек, но когато го използвате върху себе си, ефектът му да е съвсем друг. Това е напълно нормално, защото кожата реагира по различен начин на трите типа нотки на парфюма - базови, връхни и средни.

Парфюми с изтекъл срок на годност


Странно или не, всъщност и парфюмите си имат срок на годност. Естествено, той е много по-дълъг от козметичните продукти като кремове, шампоани и серуми. Такъв обаче е наличен и когато изтече, парфюмът започва да ухае на нищо друго освен на спирт. Между другото, точно по този белег бихте могли да разпознаете и ароматите, които вече нямат място във вашата колекция, защото са там от твърде дълго време или не са съхранявани правилно.

Вече знаете какви аромати да избягвате. А сега е ваш ред - да прецените кое е уханието, което най-много съответства на вашата индивидуална личност и лайфстайл.

Успех с избора!

Разгледайте богата колекция от парфюми на Perfume-bg.eu