Запазете въздуха в дома си свеж и чист дори през по-замърсения зимен период
Секция: Технологии
30 Ноември 2022 16:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Запазете въздуха в дома си свеж и чист дори през по-замърсения зимен период

/КРОСС/ Есента все още не си е отишла, но първият сняг и все по-ниските темперетури създават празнично настроение и напомнят, че зимата чука на вратата. Колкото и вълнуващ сезон да е това – със своите зимни спортове, детски смях сред снега и красиви пейзажи, зимата носи и един основен минус – силно замърсения въздух особено в градска среда, където повишената употреба на личните автомобили в комбинация с широкото разпространение на по-замърсяващи методи за отопление, понижават значително качеството на въздуха.

По-лошото качество на въздуха обаче е предпоставка и за по-лошото качество на живот, тъй като е основен причинител на много болести и нарушена имунна система. В този период, качеството на въздуха у дома е все по-важно, за да дадем възможност на организма си да се възстанови от замърсяването, което поемаме отвън, и да поддържаме добро общо здраве. През зимния период хората, живеещи в градовете, прекарват около 90% от времето си вътре1, а процентът се увеличава при деца, по-възрастно население и хора с нарушено здраве. Значителна цифра, която ни показва, колко е важна правилната грижа за въздуха у дома.

Технологично напредналия свят, в който живеем, ни предлага много качествени решения, с които да подобрим ежедневието си, и най-важното – да се погрижим за себе си във всеки един аспект. Пречиствателите за въздух са все по-популярни, като през изминалите няколко години много семейства се насочиха към тях, разбирайки какво подобрение в качеството на въздуха осигуряват, а с това и в качеството на живот. За да отговори на изискванията на пазара и да адресира тревожността на хората относно въздуха, който дишат, LG Air Solution полага огромни усилия в разработването на много технологии, които могат да се приложат в различни типове HVAC уреди. С тях могат или да предотвратят разпространението на големи частици във въздуха или да ги премахнат. Пречиствателят LG PuriCare AS95GDWV0 например е чудесно предложение, което абсорбира замърсители от 360º и така успява да достави чист въздух до всяко кътче в помещението, независимо къде е поставен.  Той използва Clean Booster, който се изправя и се върти в две посоки, за да разпръсква чистия въздух навсякъде и постига до 74% по-бързо премахване на праховите частици2.

Пандемията също сложи много голям фокус върху възможностите за дезинфекция на закрито и пречистване на въздуха. Локалния контрол на източника на замърсяване, дезинфекцията на помещения и повърхности и вентилацията са основен приоритет на потребителите. Излагането на замърсен въздух у дома е изключително вредно особено за малките деца. То е свързано с множество негативни ефекти върху здравето, включително три основни групи: инфекции, токсични и алергични реакции. LG PuriCare AS95GDWV0 е специално разработен за да предостави максимална грижа за всеки един член на семейството, от най-малките до най-големите. Качеството на въздуха в дома е най-лошо в ниските части – около пода. Долната част на пречиствателя на LG може да работи независимо именно, за да пречисти това ниво на дома, в което малките деца прекарват времето си, пълзейки и играейки си.

Освен това, 360-градусовата филтрираща система на LG PuriCare AS95GDWV0 има 6 степени на пречистване на фини прахови частици и вредни миризми. В първата си степен пречиствателят се насочва към финия прах, а с втората – към ултра финия такъв. Третата степен на пречистване се справя с отстраняването на алергените, а четвърта и пета – с миризмите от различни източници. Последната степен премахва вредните химикали в атмосферата.

LG PuriCare AS95GDWV0 отговаря и на още едно изискване на динамичния свят, в който живеем. Пречиствателят е напълно дистанционно управляем, благодарение на ThinQ приложението, което дава достъп до всяка негова функция, където и да се намирате. Дава ви възможност да включите или изключите удреда дори когато не сте у дома, както и да следите ефективността му в комбинация с качеството на въздуха и така да вземете решение дали да промените зададените настройки. Умният му дисплей пък показва концентрацията на фини прахови частици и миризми в цвят и цифри. По този начин много лесно и интуативно можете да получите прецизна информация за настоящото качество на въздуха.