Михаил Ставрев пита кмета Фандъкова как е избрана фирмата за поддръжка на Природен парк "Витоша"
Секция: ПОЛИТИКА
30 Ноември 2022 16:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Михаил Ставрев пита кмета Фандъкова как е избрана фирмата за поддръжка на Природен парк "Витоша"

/КРОСС/  Общинският съветник от групата на "БСП за България" Михаил Ставрев входира питане до кмета Йорданка Фандъкова, свързано с фирмата за поддръжка на Природен парк "Витоша". Той настоява столичният градоначалник да даде информация за това коя е фирмата, която в момента поддържа Зона 10 ПП "Витоша", дали е извършено ежегодното есенно-зимно подкастряне на крайпътните дървета и храсти. Както и във връзка с новоподписаните договори дали има възлагане в периода март-август 2022 година за сезонно засаждане и ако - не, каква е причината.

"Настоявам кметът Фандъкова да ми отговори също дали е вярно, че е избран подизпълнител без конкурс, каза Михаил Ставрев. - Във връзка с множество сигнали, включително и медийни, питам дали са предприети мерки за повишаване качеството на почистване на битови отпадъци от планината Витоша, дали има протоколи от извършени проверки и какво е констатирано с тях. Ако има такива, какви са последващите действия и дали е глобена фирмата, която изпълнява тази дейност за некачествено изпълнение".

Последният въпрос, който общинският съветник от групата на "БСП за България" отправя към кмета Фандъкова е дали същата фирма продължава да изпълнява поддържането на 10-та зона ПП "Витоша", въпреки всички излъчени репортажи по телевизията.