Министър Никола Стоянов: Износът ни от началото на годината доближава 32 млрд. евро
Секция: ИКОНОМИКА
01 Декември 2022 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Никола Стоянов: Износът ни от началото на годината доближава 32 млрд. евро

/КРОСС/  Износът ни за първите осем месеца на годината е на стойност близо 32 млрд. евро и бележи сериозен ръст спрямо предходната година. Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на церемонията за връчване на наградите в конкурса "Експортьор на годината".

„Българският бизнес произвежда конкурентни продукти, които се реализират успешно на международните пазари и това се потвърждава от данните", подчерта министър Стоянов. Ръст през последните две години се наблюдава в почти всички групи стоки, които нашата индустрия традиционно произвежда, стана ясно от неговото изказване. "Нашите търговски аташета активно подпомагат българските компании при излизането им на нови пазари и това е още една възможност за вас, която ви препоръчвам да използвате", допълни министърът.

Никола Стоянов връчи голямата награда в конкурса за Най-големи приходи от експорт през 2021 г. на фирмата „Гопет Транс" ЕООД. „Зад добрите резултати на всеки бизнес стои трудът на стотици хора и успешните решения на техните мениджъри", посочи министър Стоянов при връчването на наградата.

Конкурсът се организира от електронното издание exporter.bg за 10-а поредна година и отличава най-успешните експортни компании у нас. Участие в тазгодишното издание взеха над 800 микро, малки и средни предприятия.