Кое прави толкова удобни съвременните мъжки маратонки Nike?
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Декември 2022 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кое прави толкова удобни съвременните мъжки маратонки Nike?

/КРОСС/ Nike е марка с ключово значение в модния сектор, спортната индустрия, но и активния начин на живот като философия, която е част от идеята да поддържаме здравето си не само с лекарства, но и с правилния начин на хранене и достатъчно движение. Компанията има зад гърба си десетки години опит в производството на обувки от ново поколение. Именно иновативният подход, който винаги е бил част от нейната политика, я превръща в лидер в сектора.

Няма да излъжем, твърдейки, че съвременните мъжки маратонки Nike са сред най-удобните, които можем да намерим днес. Защо това е така? На какво се дължи гарантираният комфорт, с който разполагат спортните обувки на компанията? Разберете отговорите на тези въпроси в редовете по-долу.

Air Max технологията и не само тя

В края на 70-те години на миналия век един учен от НАСА прави без да иска истинска революция в сектора със спортни обувки. Бившият инженер към американската космическа агенция - Франк Руди - създава концепцията Air Max. Това е технология, която първоначално е имала за цел да се използва за летателните апарати на НАСА, но в последствие става част от новия облик на съвременните комфортни маратонки за мъже, жени и деца. Методът е имплементиран в обувките, за да намали напрежението, да поема „удара" и натиска на всяка стъпка, а така да подпомогне гъвкавостта, скоростта и ефективността ни както в ежедневието, така и в спорта. След като Air Max показва на целия свят, че съществува понятие като универсална комфортна обувка, от Nike сякаш още повече се вдъхновяват и иновациите в тяхното производство започват буквално да валят една след друга. Появяват се специализирани серии като Zoom, React и много други, които подобряват Air Max технологията или я допълват с нови качества за специфични случаи и индивидуални потребителски изисквания.

Различни Nike мъжки маратонки за различни нужди

С прогреса, който отбелязват Nike, се наблюдава и диверсификация на тяхната селекция от мъжки маратонки. Днес, на пазара ще намерите различни серии, които обслужват различни категории потребители и то по няколко критерия:

• Според типа спортна активност. Компанията разполага с модели, които са създадени конкретно за определена настилка и набор от движения, характерни за дадената дисциплина.

• Според типа здравен проблем. Вероятно не знаете, но маратонките от серията React са замислени с идеята да подобрят представянето на професионалните спортисти, завърнали се на терена или в залата след травма. Тази линия спортни обувки е изключително подходяща за хора, диагностицирани с определени опорно-двигателни проблеми.

• Според сезона и обстановката. В колекцията на Nike не е трудно да намерите идеалните обувки както за топло, така и за студено време. Нещо повече - компанията често предлага зимен и летен вариант на маратонки, подходящи за конкретен спорт и активност.

Разгледай колекция от мъжки маратонки Nike тук: https://lotus-sport.bg/mazhko/mazhki-obuvki/mazhki-obuvki-nike

Формата на обувката - пътят към максималния комфорт

Ако Air Max технологията е част от удобството, гарантирано от подметката на Nike обувките, то формата е завършващият елемент на концепцията за 100% комфорт. Производителят е първенец и в това отношение. Nike регулярно проявяват иновативен подход в модернизацията на формата на спортната обувка. Идеята им е да осигурят по-добро сцепление, по-висока скорост, гъвкавост и колкото се може по-малък риск от травми и напрежение в ходилата в края на деня.

Според независими проучвания Nike продължава да е най-предпочитана марка спортни обувки за мъже от различни прослойки на обществото. Брандът е символ на немалко видове дисциплини, но и в същото време обичан дори от елегантните господа, които наблягат на официалните дрехи. Тази разнолика природа на аудиторията, с която се радва Nike, говори сама за себе си. Тя е истинско доказателство, че компанията е не просто лидер в сектора, но и модел за подражаване на своите конкуренти. От нея винаги можем да очакваме и получаваме повече с всяка следваща колекция.

Разгледай богата колекция от спортни стоки на Lotus Sport