Утре ще бъде предимно облачно
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Декември 2022 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре ще бъде предимно облачно

/КРОСС/ През нощта в Северна България ще превалява слаб сняг, в югоизточните райони - слаб дъжд. Почти тихо време. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°. В София - около 3°. Утре ще бъде предимно облачно. В Западна и Централна България ще е без валежи, а след обяд над югозападните райони от страната и облачността временно ще се разкъса. На изток през целия ден ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от север-североизток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 3° и 8°, в София - около 7°.

В планините ще се задържи облачно, мъгливо и с валежи от сняг, под около 1700 метра от дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, по-значителни и на повече места по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 7° - 9°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 12° - 14°.


Източник: НИМХ