Надежда Йорданова: Добрата новина днес е, че остават изборен район "Чужбина" и Общественият съвет към ЦИК
Секция: ПОЛИТИКА
02 Декември 2022 07:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Надежда Йорданова: Добрата новина днес е, че остават изборен район "Чужбина" и Общественият съвет към ЦИК

/КРОСС/  В предаването „Още от деня“ по БНТ Надежда Йорданова, каза че  към настоящия момент смесеното гласуване - хартия плюс машинно гласуване, като че ли остава в сила. „Дали това ще бъде така до края на парламентарния ден предстои да видим, защото има многобройни и противоречиви гласувания. Добрата новина е, че изборен район "Чужбина" и Обществения съвет към ЦИК също остава“.

"Хартиената коалиция" отхвърли категорично отхвърли и преброителните центрове, въпреки публичните заявки на лидери, както от страна на ГЕРБ, така и от страна на БСП. В някои от публичните говорения БСП бяха заявили, че били подкрепили преброителните центрове. За съжаление мнозинството в залата не ги подкрепи, въпреки че те бяха тествани и опита беше отчетен като успешен, заяви Надежда Йорданова, заместник-председател на ПГ на "Демократична България".

Тя посочи още, че ДБ поддържа своята позиция, че трябва да се направят всички усилия за реализирането на втория мандат. Да има задълбочени разговори и ясно формулирани приоритети, защото пред България има важни национални задачи - еврото и Шенген са изключително отговорна задача през следващите месеци.

Йорданова каза още, че ще настояват за сериозни разговори за реализиране на втория мандат, но уточни, че все пак мандатоносител е ПП и те са основния субект в този процес.