Медведев: Русия и Куба трябва да си помагат, така че световният ред да бъде по-справедлив
Секция: Русия
02 Декември 2022 18:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Медведев: Русия и Куба трябва да си помагат, така че световният ред да бъде по-справедлив

/КРОСС/ Русия и Куба трябва да си помагат в сегашните условия, така че световният ред да бъде по-справедлив, каза Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, председател на Единна Русия, в петък на среща с председателя на Народното събрание на народната власт (еднокамарен парламент) и Държавния съвет на Куба Естебан Ласо Ернандес, съобщават руски медии.

„Светът не става по-прост, той става все по-сложен. И нашата обща задача е да си помагаме, така че световният ред да бъде по-справедлив. Нашите страни знаят какво е, цялата история на Куба е история на борбата за независимост, която вие водите успешно от десетилетия", каза Медведев на Ернандес.

Заместник-шефът на Съвета за сигурност отбеляза, че "имаме достатъчно различни проблеми".

„В този смисъл имаме за какво да говорим", добави още Медведев.

Медведев приветства сърдечно председателя на кубинския парламент и нарече посещението му ярко доказателство за специалните, приятелски връзки между страните.

„Срещата ни с вас е възможност за обмен на актуална информация за двустранното сътрудничество, междупарламентарно, междудържавно и междупартийно, и по актуални въпроси от международния дневен ред", допълни заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

През ноември кубинският президент Мигел Диас-Канел също посети Русия.