Облачно ще се задържи и утре над по-голямата част от страната
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Декември 2022 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Облачно ще се задържи и утре над по-голямата част от страната

/КРОСС/ През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. През нощта ще е почти тихо и на много места ще се образуват мъгла, а в отделни райони на Югоизточна България все още ще превалява слаб дъжд. През деня ще е почти без валежи и главно над планинските райони на Югозападна България ще има временни намаления на облачността. Вятърът ще е съвсем слаб, предимно от изток-югоизток. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София около 1°; максималните в Северна България ще са между 1° и 5°, в Южна - между 6° и 11°, в София - около 7°.

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо. Разкъсвания и намаления на облачността ще има във високите части на Западна България. Ще духа слаб югозападен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието ще бъде облачно, на места по южното крайбрежие с ръмежи. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 5° и 10°. Температурата на морската вода е около 12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Източник: НИМХ