Audi вкарва 50 000 коли в сервиза заради странен проблем
Секция: Автомобили
04 Декември 2022 17:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Audi вкарва 50 000 коли в сервиза заради странен проблем A6, A7, S6, RS6 и RS7 губят мощност, ако задната седалка се намокри

/КРОСС/ Германският производител Audi изтегля 50 883 автомобила в сервизите си поради потенциално прекъсване на захранването, което може да възникне след разливане на течност на задната седалка. Под тази част има модул за управление, който е уязвим на проникване на вода и течности.

И ако се намокри, захранването може да спре и колата да премине в авариен режим.Сервизната включва седем различни модела Audi - всички със същия проблем. Ако водата попадне в модула и се задейства прекъсване на захранването, собствениците могат да очакват активиране на множество предупредителни светлини на таблото в допълнение към ниска мощност и движение в авариен режим.

Интересното е, че Audi откри проблема, след като се наложи сервизна акция на Q5 и SQ5 миналата година. Между август и септември тази година компанията е установила 38 случая, потенциално свързани с този проблем, като те са открити при проучване на гаранционни искове от собственици.

При Audi Q5 и SQ5 обаче имаше още един проблем, който наложи вкарването на тези два модела в сервиза - лош шев в долната част на каросерията, който не е достатъчно здрав и също може да доведе до загуба на мощност по време на движение. Няма сведения за нещастни случаи, свързани с двата проблема.

Сегашната сервизна акция ще засегне 1417 бройки от Audi S7, 1781 седана S6, 2152 комбита RS6 Avant, 1809 бройки от RS7s, 8915 от A7s и 2227 всъдеходни A6 Allroad. Досега най-засегнатият модел е седанът A6 - 32 585 бройки. Всички засегнати автомобили са продадени в Северна Америка, като са произведени през периода 27 юли 2018 г. - 4 април 2022 г. След тази дата Audi е поставила защитен капак на контролния модул.