Предстоящи събития в страната на 5 декември 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
05 Декември 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 5 декември 2022 г.

/КРОСС/  ***

София/Тирана.

Държавният глава Румен Радев ще представлява България на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Тирана.

***

София.

От 10.00 часа, на "Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание - тази на ГЕРБ-СДС.

***

София.

Министър-председателят Гълъб Донев ще проведе среща на "Дондуков" 1 с вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, с министъра на външните работи Николай Милков и с министъра на правосъдието Крум Зарков за Шенген.

***

София.

От 13.00 часа в зала "Роял" на хотел "Балкан" ще се състои официалното откриване на Международна конференция "STOP HATE SPEECH", организирана от Прокуратурата на Република България, съвместно с Европейската еврейска асоциация.

***

София.

От 11.00 ч. ще се проведе кръгла маса: "Каузите на СДС като част от европейската десница-ЕНП. От НАТО и ЕС-към Еврозоната и Шенген." в зала "София", гранд хотел София. Събитието ще бъде открито от евродепутата Александър Йорданов и председателя на СДС Румен Христов.

***

София.

От 13:00 часа ще се състои пресконференция на председателя на ПП АБВ Румен Петков в централата на партията на улица "Врабча" 23.

***

София.

От 13:00 до 17:00 ч. в залата на кино "Люмиер" ще се проведе информационна среща "Климат и миграция".

***

София.

От 19.00 часа ще се състоят XIII годишни награди "В името на живота" - в памет на журналиста Даниела Сеизова.

***

Бургас.

От 10.00 часа в Културно-туристически комплекс "Ченгене скеле" ще се проведе празничен базар и изложба на Даниела Власакиева в многофункционалната зала на рибарското селище

***

Бургас.

От 10.30 часа в Културен дом НХК ще започне празничен концерт "С твоята песен Бургас е чудесен" с участието на Лазар Налбантов, Ирена Станкова, оркестър "Жарава" и певчески групи от пенсионерските организации в град Бургас. При вход свободен

***

Бургас.

От 11.00 часа в Рибарско селище "Ченгене скеле" предстои награждаване от конкурс за четвъртокласници "Приказки от рибарските мрежи". Входът е свободен

***

Бургас.

От 17.30 часа в Културен дом НХК ще бъде представена изложба "Шарена палитра" на децата от Дневен център с увреждания "Св. Н. Чудотворец" - Община Бургас.

***

Добрич.

От 17.00 ч. ще бъдат запалени светлините на Коледната елха в града.

***

Дупница.

От 18.00 часа на площад "Свобода" ще се запалят светлините на Коледната елха.

***

Казанлък.

От 17.30 часа в Информационният център в града кметът на Община Казанлък Галина Стоянова ще направи отчет на извършените дейности през 2022 година.

***

Кюстендил.

От 11.00 часа в читалище "Братство" ще бъде открита фотодокументална изложба, посветена на Международния ден на доброволеца.

***

Кюстендил.

От 13.00 часа в офиса на ПП "Продължаваме промяната" ще се състои приемен ден на народния представител Георги Стамов.

***

Кюстендил.

От 16.00 часа в "Синя зала" на читалище "Братство" ще се състои кръгла маса на тема "100 години от акцията на ВМРО в Кюстендил".

***

Кюстендил.

От 17.30 часа на площад "Велбъжд" ще се състои тържествено запалване на светлините на Коледната елха.

***

Кюстендил.

От 19.30 часа в Общински театър ще се състои среща с Теодор Ушев и Мартина Апостолова. Представяне на филма "Ф1.618".

***

Разград.

От 12:30 ч. в Общински културен център в града - "Коледни бъркотии" Театрално-музикален център - Разград.

***

Разград.

От 16:00 ч. Украсяване на коледната елха в детския кът от Школата по изобразително изкуство на ЦРД до паметника на Майстор Манол.

***

Смолян.

От днес до 30 декември в Регионална библиотека "Николай Вранчев" - гр. Смолян ще се проведе "Коледна история в кутия" - празнично опаковани книги очакват читателите на Детски отдел.

***

Смолян.

В ОУ "Иван Вазов" - гр. Смолян - Запалване на коледната елха в училището и поставяне началото на благотворителната инициатива "Усмивка за всяко дете"

***

Смолян.

От 17:30 ч. на площад "Свобода" на Стария център - Запалване светлините на елхата на Община Смолян.

***

С. Фатово.

Представители на НЧ "Светлина" - с. Момчиловци ще посетят, поздравят и поднесат коледни подаръчета на възрастните хора в дома в с. Фатово.

***

Стара Загора.

От 10:30 часа старозагорските народни представители от ГЕРБ - СДС - Красимир Вълчев, Маноил Манев и Илиана Жекова ще дадат пресконференция в офиса на партията в Стара Загора, на бул. "Митрополит Методий Кусев" № 5.

***

Стара Загора.

От 17.30 часа в РБ "Захарий Княжески" ще бъде представен новия роман на Йордан Стоев "Блуждаещи отблясъци и светлини".

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперен театър-Стара Загора ще се проведе церемония по връчване на годишните награди "Добрият самарянин 2022".

***

Шумен.

От 14.00 часа в сградата в лесопарк "Кьошковете" ще бъде отбелязан Деня на доброволеца в Дирекцията на ПП "Шуменско плато"