Василев: Има доста срещи между президента и Борисов последните месеци
Секция: ПОЛИТИКА
05 Декември 2022 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Василев: Има доста срещи между президента и Борисов последните месеци

/КРОСС/ В момента има тясно взаимодействие между служебното правителство и ГЕРБ. Има доста срещи между президента и Борисов последните няколко месеца. Има ясно стиковане и координиране на действията, както от гледна точка на възстановяване на кадри, така и на възстановяване на порочни практики. Това каза съпредседателят на ПП Асен Василев в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

Според него е имало шанс да влезем в „Шенген“, ако политиката на кабинета „Петков“ е била продължена. „Смятам, че много помогнахме. Голямата вреда дойде, че всичко беше спряно наполовина“, заяви Василев.

Той обвини президента Румен Радев като основен виновник за това да не бъдем приети в „Шенген“. „В момента на „Капитан Андреево“ се възстановяват старите схеми. Всичко се прави за възстановяване на частната граница. Вместо напред, вървим назад“, каза Асен Василев.

Според него няма да бъде формиран кабинет с първия мандат. ПП най-вероятно ще върне втория мандат, тъй като поставените от партията условия не са били изпълнени. Правителство с трети мандат може да проработи, но то няма да е правителство на „Български възход“, а параван за правителство на ГЕРБ, ДПС и БСП, смята съпредседателят на ПП.

БСП в момента играят в един отбор с партиите на статуквото, които искат да върнат миналото, заяви Василев. „Това, което се е случвало 30 години, част от тези хора искат да го продължат по една единствена причина – че евросредствата, средствата от данъците на българските данъкоплатци те си ги разпределяха в едни обръчи от фирми и те не стигаха до българските граждани“, коментира Василев.