Костадинов: Радев да се противопостави на разделянето на България, Румъния и Хърватия при гласуването за Шенген
Секция: Коментари
05 Декември 2022 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадинов: Радев да се противопостави на разделянето на България, Румъния и Хърватия при гласуването за Шенген

/КРОСС/ "На 8 декември, само след два дни, българските представители, които и да са те, президентът Радев или министър-председателят имат шанс да покажат, че наистина са българи и български политици. Ще се гласува приемането на България, Румъния и Хърватия в шенгенското пространство. Ние призоваваме българският представител да не допусне разделянето на трите държави, чието членство в Шенген ще се гласува, защото това е последният шанс на евроатлантическото мнозинство да покаже, че България е равностоен член на Европейския съюз, а не слуга". Това заявява в своя позиция лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Каквото му беше поискано от бюрократите в ЕС, това даде нашият политически елит. Евроатлантическото мнозинство даде оръжия на Украйна, гласува закупуването на още чертежи на самолети Ф-16, предадоха Македония, на път са да унищожат спестяванията на българите и да поведат народа ни към още по-голямо обедняване с влизането на България в еврозоната, дори ще рискуват и ще доставят американско ядрено гориво, чието използване е вероятно да е опасно, на път са да закрият българските ТЕЦ и да унищожат и последната част от енергийния ни суверенитет, но в преговорите за Шенген се провалят", изтъква той.

"Ето защо още веднъж призоваваме президентът Радев или представителят на страната ни да се противопостави ясно и категорично пред нашите европейски „партньори" на разделението на страните за приемането им в Шенгенското пространство. Вместо обидчиво да реагираме на изказванията на чуждия държавник Рюте, нека правителството вземе нужните мерки, за да опази границата ни, защото мигранти отдавна вече се разхождат не само в пограничните райони, но и в центъра на София", коментира още Костадинов.