Петима пострадали при тежката верижна катастрофа на Околовръстното в София (Снимки)
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Декември 2022 13:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петима пострадали при тежката верижна катастрофа на Околовръстното в София (Снимки)

/КРОСС/ Петима души пострадаха при тежката верижна катастрофа по Южната дъга на Околовръстния път на София. 10 коли и два тира се сблъскаха. Трима от ранените са в болница.

Инцидентът стана в отсечката от пътния възел "Бояна" до "Симеоновско шосе" в посока "Симеоновско шосе". Движението там е спряно.

Според очевидци, инцидентът е причинен от единия камион, който вероятно е карал с несъобразена скорост. Неговият водач е пострадал и трудно е изваден от кабината. На място пожарникари помагаха за освобождаването на хората, попаднали в капана на смачканите превозни средства. Движението в района остава силно затруднено.

Инспектор Иво Биков от Пътна полиция заяви пред БНР: "Около 9 часа тази сутрин е постъпил сигнал в нашата дежурна част за възникване на верижна катастрофа между леки и товарни автомобили. На място минути след получаване на сигнала непосредствено са пристигнали наши екипи на Пътна полиция, охранителна полиция, екипи на пожарната и на Спешна медицинска помощ. Пострадалите към настоящия момент мога да ви кажа, че са трима. Те са транспортирани до болнично заведение, където в момента текат прегледите и още двама има леко пострадали, които са прегледани, но не са транспортирани, тъй като нямат наранявания. Много е рано да говорим и да вменяваме вина на някой. Тече оглед и докато не се извършат процесуално-следствените действия не можем да определим вината".

От Столична община препоръчват на гражданите да използват алтернативи за придвижване към бул. "България" и "Черни връх".

"Околовръстният път е доста натоварен. Има наши екипи на Пътна полиция, които ограничават движението на кръстовището на Околовръстния път и на бул."Черни връх" в двете посоки - посока център и посока Драгалевци, където е обходният маршрут за Симеоновско шосе", каза още Биков.