Предстоящи събития в страната на 7 декември 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
07 Декември 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 7 декември 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.
От 14.00 часа в Гербовата зала на "Дондуков" 2 държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще удостои военнослужещи с висши офицерски звания.

***
Велико Търново.
Oт 11:00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на Тържественото събрание на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" по случай Студентския празник.

***
София.
09.00 часа заседание на Народното събрание.

***
София.

10.00 часа служебното правителство ще проведе редовно заседание.

***
От 11.00 ч. в сградата на Централна поща (ул. "Гурко" № 6) главният изпълнителен директор на "Български пощи" Богдан Теофанидис ще пусне в употреба пощенско-филателно издание на тема: "Масонство. 30 години Обединена Велика ложа на България".

***
София.
От 18:30 часа в Огледалната зала на Софийския университет "Св. Климент Охридски" Изпълнителната агенция за българите в чужбина (ИАБЧ) и Дружеството на банатските българи в България - "Фалмис" ще представят книгата на писателя Александър Ловров - "От Кипровец до Винга".

***
Бургас.
От 17.30 часа на Площад "Тройката" ще започне втора част на никулденския концерт, с участието на групите "Трамвай №5" и "Дийп Зоун Проджект"

***
Бургас.
От 18.00 часа в Културен център "Морско казино" ще бъде представена книгата "Нарушената хармония" и откриване на изложба с картини от колекцията на Симеон Димитров.

***
Бургас.
От 18.30 часа в Държавен куклен театър ще започне премиера на "Жабокът цар".

***
Варна.
От 09.00 часа във висшето военноморско училище "Н.Й.Вапцаров" ще се състои церемония по отбелязване на годишнината от рождението на поета.

***
Варна.
От 10.00 часа в зала заседателна в сградата на Областна администрацията (гр.Варна, ул. "Преслав" 26), ще се проведе работна среща проект "Възстaновяване на екосистемите чрез природо-съобразни решения за намаляване на хидро-метеорологичния риск".

***
Варна.
От 11.00 часа във Фестивален и конгресен център - Варна, ще се състои празничен концерт по повод 107-та годишнина от създаването на Специално училище за ученици с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов".

***
Дупница.
От 17.30 часа в Художествената галерия на Дупница ще бъде представен албумът "100 години хижа Скакавица".

***
Смолян.
От 17:00 на площад "Възраждане" в квартал Устово ще бъдат запалени светлините на коледната елха в квартала

***
Смолян.
От 16.00 часа в двора на НЧ "Балкански просветител" квартал Райково ще има закичване и запалване светлината на елхата в квартала.
***
Стара Загора.
От 16.00 часа в Художествена галерия ще се състои празничен концерт по повод 40 години ОУ "Георги Райчев".

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Регионален исторически музей ще бъде открита изложбата "Нумизматичен салон 2022"- "Български банкноти от миналото".
***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Къща музей "Гео Милев" Кристина Божанова ще представи своите стихосбирки "Фотон от светлина", "До следващия залез", "Във ъгълчето на усмивката".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Културен център-Стара Загора ще бъде представен спектакълът "Иконите спят" с автор и режисьор Елица Йовчева.

***
Стара Загора.
От 19.30 часа в Куклен театър-Стара Загора ще бъде представен авторският моноспектакъл на Димитър Иванов - Капитана "Разкази от бъчвата" .

***
Чепеларе.
От 18:00 часа на площад "Олимпийски", децата на Чепеларе ще запалят светлините на коледното дърво.

***
Ямбол.
От 18:00 часа с лазерно шоу ще запалят светлините на коледната елха в града. Кметът на Ямбол Валентин Ревански ще поздрави жителите и гостите с наближаващите коледни и новогодишни празници.